Marcanta

Julian Alnemark är breakcoreproducenten Marcanta som har jobbat med sin debutskiva ”The Marshalling Yard” i sju år. Under den tiden har han även hunnit släppa EP:n ”Lynx”, samt ett flertal låtar på diverse samlingsplattor, bland annat en låt som klockar in på strax under 18 minuter.

Noisebud

Sol Andersson har en bakgrund som ljudkonstnär och Johannes Ahlberg en bakgrund som technoproducent. Som duon Noisebud har de producerat allt från techno och house till drum n bass och mer experimentella ljudlandskap och noise.

Ohyra

  Tidigare producerade Martin Sundström glitchiga chiptunes under namnet Oxygen Overload. De senaste åren har han bytt riktning och fokuserar idag på att göra mörk och malande dubstep under namnet Ohyra.

Little Jinder

  Josefine Jinder, mer känd som Little Jinder, fick sitt stora genombrott med sin andra – och självbetitlade – skiva, den första helt på svenska. Sedan dess har hon hunnit vara med i en dokumentärserie med Markus Krunegård och blivit nominerad till P3 Guld två gånger. I januari 2016 är hon aktuell med nya skivan … Continued

Andreas Tilliander

  Andreas Tilliander har producerat musik under en rad pesudonymer, som till exempel Mokira, Lofore, Record, Kondens och TM404, för att nämna några. Genom åren har han gjort allt från blippig cliphop och elektronika till ambient, house och techno. Förutom musiken ligger han även bakom radioprogrammet Ström i P2 och SVT-dokumentären ”Ström åt folket”.

Maya Lourenço / Lemieux

  Maya Lourenço är en del av DJ-kollektivet Samlingen och har gjort sig ett namn som både klubbarrangör och producent av techno och house, ibland under aliaset Lemieux.

Bratkilla

Från början producerade Marcus Lindström, alias Bratkilla, uteslutande hård dubstep influerad av death metal, musik som han lite skämtsamt kallade för deathstep. Sedan dess har han även experimenterat med bland annat drum n bass och breakcore, hela tiden med soundet djupt rotat i mörka, distade och gitarriffliknande basgångar och metalliska trummor.

Gavana

Om dagarna är Anna Gavanas socialantropologisk forskare och docent i genusvetenskap. Resten av tiden är hon DJ, skivbolagsboss och producent av bland annat techno, steppers dub och digital dancehall under namnet Gavana. I över två decennier har hon rest världen runt lika mycket för att bedriva forskning som för att utforska olika slags klubbscener och … Continued

Bitrot

Breakcore är en väldigt spretig genre som oavsett olika producenters sound knyts samman av dess punkiga och konventionsföraktande attityd. Både internationellt och i Sverige är scenen väldigt liten och en av dess svenska producenter kallar sig för Bitrot, vars låtar drivs mer av trummor och rytm än av melodier.

Daniel Savio

Daniel Savio är en av skweee-genrens upphovsmän och den som kom på själva namnet skweee. Förutom den egna solokarriären har han även varit en av Hundarna från Söder. Sommaren 2015 släppte han femte fullängdaren ”Against All Odds”.